هنر و معماری

معماری، هنر دیرین انسان

هنر و معماری

معماری، هنر دیرین انسان

هنر و معماری

وزن بودن ، شوق آموختن ، شور زندگی ، درک هستی و تدبیر کار حامل و باعث آن گردید که این وبگاه با محوریت معماری و شهرسازی شکل گرفت و امیدوارم مورد قبول اصحاب فن، مهندسان و دانشجویان عزیز قرارگیرد. با نظرات سازنده خود در انتقال بهتر مطالب سهیم باشید.
لحظات خوشی را برایتان آرزومندم...
محمود ونائی

۱۸ مطلب در فروردين ۱۳۹۴ ثبت شده است

معمار همان است که از عشق بنا ساخت...

فرا رسیدن سوم اردیبهشت ماه، روز بزرگداشت شیخ بهایی و روز ملی معمار را به تمامی معماران و استادان گرانمایه و دانشجویان عزیز تبریک می گویم و آرزوی سالی خوب و همراه با توسعه کمی و کیفی در عرصه های مختلف علمی و فناوری برای دوستان و همکاران عزیز دارم.

بهاء‌الدین محمدبن‌حسین عاملی‌"  معروف به "شیخ بهایی‌" دانشمند و نظریه‌پرداز شیعه در قرن دهم و یازدهم هجری است که در دانش‌های فلسفه، منطق، ریاضیات و معماری تبحر داشته و در حدود 95 کتاب و رساله از او در سیاست، حدیث، ریاضی، اخلاق، نجوم، عرفان، فقه، منهدسی‌، هنر و فیزیک به جا مانده است.
یونسکو سال 2009 را به پاس خدمات ارزنده این دانشمند به نام "شیخ بهایی و نجوم‌" نامگذاری کرد. بناهای معروف ساخته شده دوره صفویه نتیجه تدبیر یا طراحی مستقیم "شیخ‌بهایی" بوده و مهمترین خدمات این دانشمند در رونق بخشیدن به شهر اصفهان، ساخت مسجد امام، حمام شیخ بهایی، طراحی و ایجاد شهر نجف‌آباد و تقسیم آب‌زاینده‌رود بوده است.


▂▃▄▆▇█▓ محمود ونائے ▓█▇▆▄▃▂


در هفته طراحی میلان همکاری دانیل آرشام و الکس موستونن، به خلق یک فضای مینیمال و جالب، با رویکرد به کانسپت ارگانیک طراحی شده است. این فضا از هزاران پارچه باریک و بلند که به سقف متصل شده اند، تشکیل شده است. یک خصوصیت ساده، و راحت در فضا جای داده شده است که در تعریف،شفافیت و تحولی جدید را برای بازدیدکنندگان ایجاد می کند. شرکت طراحی COS این طرح مشترک را با موضوع همزیستی بین هنر و معماری، و دنیای مد ارائه کرده  است. همچنین این المان ها با توجه به فصل بهار و تأثیر محیط میلان در این موقع از سال، به این شکل ساخته شده که متناسب با فرهنگ و هنر این شهر را دارد.چنین طرحی می تواند در فروشگاه های تجاری و بوتیک ها مورد استقبال شدیدی قرار گیرد.الیاف تزئینی به کار رفته در این محیط از مواد پسماند و غیرقابل استفاده تشکیل شده تا هزینه اجرای آن کاهش یابد. البته این پسماند ها از لحاظ بهداشتی استاندارد بوده و حساسیتی را برای کاربران و مراجعه کنندگان به وجود نمی آورد.
▂▃▄▆▇█▓ محمود ونائے ▓█▇▆▄▃▂

طراحی راه پله،راه پله، کرین،corian،متریال کرین،متریال corian


در این بخش از طراحی جزئی، نگاهی به راه پله های ساخته شده از متربال کورین (Corian) خواهیم پرداخت که کاری از گروه طراحی و معماری 3ndy Studio است.
▂▃▄▆▇█▓ محمود ونائے ▓█▇▆▄▃▂

معرفی متریال،متریال کورین،کورین،corian، متریال corian،فروش و نصب کورین


کورین (Corian) یا سطح سخت (Solid Surface) نام متریالی است که به سنگ مصنوعی شهرت دارد و بیشتر روی سطح از آن استفاده می شود. این متریال در سال 1967 توسط دانشمندان (دکتر دونالد اسلوکوم) کمپانی آمریکایی E. I. du Pont ساخته و روانه ی بازار شده است. مواد اصلی و تشکیل دهنده ی آن کورینپلیمر اکریلیک، آلومینیوم (دارای سه تا مولکول آب) و سنگ معدن بوکسیت است. کاربرد اصلی کورین، استفاده در سطوح است اما کاربرد هایی دیگری نیز برای این متریال تعریف شده است. با ما همراه باشید تا با این متریال بیشتر آشنا شویم.
▂▃▄▆▇█▓ محمود ونائے ▓█▇▆▄▃▂


معمار: نورمن فاستر
سال اتمام پروژه: 2015
متراژ بنا: 188 متر مربع
کارفرما: Apple
 
فروشگاه اپل (Apple Store) وست لیک کانادا، یک محل کامل و بزرگ با تمام امکانات موجود برای کاربران دستگاه های اپل می باشد. طراحی ویژه و ساده این فروشگاه به ارتفاع 12 متر به مانند تمام نمونه های مشابه است و فقط امضای طراحی متفائتی را از این فضاها به نمایش گذاشته است. پله های شیشه ای با جزئیاتی چشمگیر و ساده، فضا را بی اندازه زیبا کرده است. استفاده از شیشه در پله ها به مانند دیگر های نورمن فاستر به شمار می رود. سبک کار وی به گونه ای است که شیشه از ملزمات طرح های وی به شمار می رود.
▂▃▄▆▇█▓ محمود ونائے ▓█▇▆▄▃▂

 

 

▂▃▄▆▇█▓ محمود ونائے ▓█▇▆▄▃▂

طراحی داخلی هواپیما،طراحی هواپیما،هواپیمای لوکس،دکوراسیون داخلی هواپیما


کمپانی Greenpoint Technologies یک فروند هواپیمای مسافربری 8-747 را به منظور استفاده‌ی شخصی برای یک مشتری خصوصی، با دکوراسیون جدیدی همراه کرده است. تصاویر منتشر شده از داخل این هواپیما شباهتی به هواپیما نداشته و بیشتر شبیه به یک قصر پرنده است.

وئینگ 8-747 دویم هواپیمای مسافربری بزرگ جهان از لحاظ ابعاد پس از ایرباس A-380 است. به جرات می‌توان گفت که این هواپیما موفق‌ترین محصول تولید شده از سوی کمپانی آمریکایی بوئینگ است، چراکه بوئینگ این محصول را برای بیش از چندین دهه تولید می‌کند، اما شاید نمونه‌ی تغییر یافته‌ای از این هواپیما توسط Greenpoint خاص‌ترین بوئینگ 8-747 باشد که پرواز خواهد کرد.

این هواپیما فضایی در حدود ۴۰۰ متر مربع را بصورت مبله شده در اختیار خریدار قرار می‌دهد که متراژ آن برابر یک آپارتمان لوکس در شهر‌های امروزی است. شاید ارائه‌ی اطلاعاتی در مورد هزینه‌ی خرید چنین هواپیمای لوکسی جالب‌تر باشد. بوئینگ 8-747 مورد نظر با پرداخت ۳۴۳ میلیون دلار خریداری شده و برای تزئین دکوراسیون داخلی آن هزینه‌ای ۲۳۸ میلیون دلاری صرف شده است. با احتساب هزینه‌های جانبی برای آماده‌سازی این هواپیما، مالک متمول و ناشناخته‌ی این قصر پرنده، هزینه‌ای ۶۰۰ میلیون دلاری را متقبل شده تا بتواند پرواز راحتی را بر فراز ابرهای برای خود رقم بزند.

طراحی داخلی هواپیما،طراحی هواپیما،هواپیمای لوکس،دکوراسیون داخلی هواپیما

در این هواپیما علاوه بر اتاق‌های خوب، سالن پذیرایی و انواع سرویس‌های مجلل، اتاق کنفرانس به همراه امکانات مورد نیاز پیش بینی شده است.




طراحی داخلی هواپیما،طراحی هواپیما،هواپیمای لوکس،دکوراسیون داخلی هواپیما
  طراحی داخلی هواپیما،طراحی هواپیما،هواپیمای لوکس،دکوراسیون داخلی هواپیما
  طراحی داخلی هواپیما،طراحی هواپیما،هواپیمای لوکس،دکوراسیون داخلی هواپیما




منبع: آرل، زومیت، dailymail ،theverge

 

▂▃▄▆▇█▓ محمود ونائے ▓█▇▆▄▃▂


در قسمت گذشته طراحان شهری را معرفی کردیم و امروز به معرفی رهبران زن در زمینه معماری اجتماعی می پردازیم.
 

 

معماری اجتماعی

تعدادی از معماران زن  تصمیم گرفتند تا  زمینه کاری خود را بر فعالیت های نوع دوستانه و کمک به دیگران  متمرکز کنند. با بررسی و دقت نظر در نیازهای  اجتماعی و کم و کاستی های اساسی و عدم برخورداری از مساوات در شرایط اولیه زندگی، این زنان گروهی برای معماری دموکراتیک تشکیل دادند، راهی برای زنده  نگه داشتن  افراد تا هنگام  حل مشکلات اجتماعی. "جین دروو"، مدارس بیمارستانها و خانه های اجتماعی در "چندیگارت " هندوستان طراحی کرد. برای درک این موضوع به عنوان معمار، او می بایست دقت نظر در مورد نیاز های  این اجتماع (چندیکارت ) بدست می آورد. در همین هنگام "جولی آیزنبرگ، بر ایجاد اولویت های معماری با تاکید به توانایی های این رشته تخصصی، بدون  توجه به تنگنا ها و مخارج تاکید داشت. از طرف دیگر "مایومی سوزا لیما " با طرح موضوع و تحلیل فضاهای مخصوص به کودکان، توجه خاص خود را به آنها و نیازهایشان، معطوف ساخت، همچنین به عنوان معلم، وظیفه مراقبت از شاگردانش را به عهده گرفت و پیشنهادات و سیاست های قابل اجرای دانشجویان معماری اش را پی گیری می کرد. "الیزابت فرانسکا " موسس استودیو 2E در زمینه ایده پردازی درساخت شهر، تمرکز و دقت نظر بر روی طراحی خانه های اجتماعی به عنوان پناهگاه داشت. و در آخر "جولیا کینگ" با دقت به نیازها و طراحی و اجرای سیستم دفع فاضلاب در محل سکونت زاغه نشینان هند، مسبب دستیابی به بهبود ارزشمندی درکیفیت زندگی ساکنین منطقه شد.
▂▃▄▆▇█▓ محمود ونائے ▓█▇▆▄▃▂


زنان پیشرو در زمینه طراحی شهری


طراحی شهری
طراحی شهری طراحی مجموعه ای پویاست که نیازمند توجه ،مراقیت ،اطلاعات و دانش گسترده می باشد.شهر ،قطعه ای متحرک  است و شهرسازی این ارتباطات متعدد را بکار می گیرد ، به بازخورد های مردم با  اجزای محیط  پیرامونشان  دقت کنید.بدین سبب، نه تنها طراحان شهری نقش کلیدی در گسترش های شهری هستند ،بلکه تئوریسین های شهری – همانند "جین جاکوبز"، "فرانچسکو کوی"،"زایدا  موکسی"،"ماریا الاینه کلسدورف"،"پاولا برنشتین جاکوبز "،"راکول رولینک"،"سیلکه کاپ"،"ارمینیا ماریکاتو"-  نیز در این میان نقش مهمی  بر عهده دارند.در گروه طراحان "آماندا بوردن" نقش بزرگی ایفا کرده است و به دلیل کاری که در نیویورک انجام داده شهرت یافته است.جایی که علاوه بر طراحی برای گسترش شهر ،سری از فضاهای عمومی را نیز گسترش داده است.
▂▃▄▆▇█▓ محمود ونائے ▓█▇▆▄▃▂


در این پست زنان معماری را به شما معرفی می کنیم که  فراتر از کیفیت کارهایشان قرار گرفته اند.


  


معماری
این زنان فراتر از کیفیت کارهایشان ایستاده اند. ساختمانهای طراحی شده بسیاری که امروز نماد مکان یا زمان بخصوصی هستند. این پروژه ها  چه از بعد زیبایی، عملکرد و چه از لحاظ بعد تکنیکی تناسبی غیرقابل انکار و طراحی قابل توجهی دارند. "کاژو شیما" برنده جایزه "پریتزکر" همکار و همراه "روی نیشی ژاوا" ساختمانهای جالب توجهی در سراسر جهان طراحی کردند. دیگران نیز مانند "فرشید موسوی" ، "جین گنگ"، "گائه آلنتی"، "آنابل سلدورف"، "کارمه پایون"، "جو واس کنسلوس"، "الیزلبت د پورتزامپارک"، "فروزا زیمستر"، "ماریانه مک کنا"، "اودیله دک" در سطح جهانی شناخته شده اند و پروژه های برتر و ممتازی طراحی کرده اند. "لینا بوباردی" متولد ایتالیا و شهروند برزیلی ،به دلیل کیفیت و ابتکار ایجاد طبیعت در طرح هایش شناخته شد ،بخصوص  طراحی موزه هنر "سائوپائولو".
▂▃▄▆▇█▓ محمود ونائے ▓█▇▆▄▃▂