شرکت انگلیسی Pro-Teq یک سیستم ضد آب جدیدی را تولید کرده است. این سیستم بصورت اسپری بر روی سطوح مورد نظر پاشیده می شود که در طول روز اشعه UV را جذب می کند و در شب آن را ساطع می نماید، بعلاوه این محصول با شرایط روشنایی محیط اطراف خود منطبق می باشد. تکنولوژی گفته شده برای حال حاضر در پارک Christ's Pieces در کمبریج انگلستان آزمایش شده است، و از لحاظ هزینه می تواند جایگزین مناسبی برای چراغ های معمولی خیابان ها باشد.
ما همواره تکنولوژی های جذب انرژی خورشیدی را دیده ایم که عمدتا بر روی پشت بام ها نصب می شوند، اما سایر سطوح از جمله پیاده رو ها که تابش های خورشیدی را تا حدی به خاطر پتانسیل جمع آوری انرژی بازتاب می نمایند، در حال بررسی می باشند.
سیستم Starpath برق تولید نمی کند، اما می تواند به عنوان یک جایگزین احتمالی برای روشنایی خیابان باشد، از طرفی هزینه نصب و نگهداری آن بسیار کم است، این سیستم ضد آب را می توان تنها بر روی سطح مانند اسپری پاشید چنانکه به خوبی سطح را بپوشاند. به گفته این شرکت، این پوشش در طول روز اشعه UV را جذب و ذخیره کرده و در شب منتشر می کند، در شب ذرات این سیستم قادرند تا نور طبیعی موجود را تنظیم کنند، و با شدت مناسبی بدرخشند.
این پوشش در حال حاضر در پارک Christ’s Pieces در مرکز کمبریج انگلستان بکار گرفته شده است، این پارک دارای وسعت 150 متر مربع (1600 فوت مربع) می باشد. شرکت Pro-Teq می گوید: این پوشش تنها در مدت 30 دقیقه در محل انجام شده است، و سطح پوشش داده شده تنها پس از 4 ساعت قابل استفاده می باشد.
مدیر فروش شرکت Pro-Teq، آقای Neil Blackmore توضیح می دهد که: " سیستم تولیدی ما در آسفالت ها و یا به عبارتی سطح های بتنی بهتر کار می کند. پس از پایان عمر مفید این سیستم، می توانیم آن را با سیستم و اسپری پاشی جدیدی دوباره بازسازی نماییم، حتی اگر تصور کنیم که چنین کاری عملی نیست، در نهایت می تواند بصورت تزئینی باشد."
Starpath دارای خاصیت ضد لغزش است، و می تواند به کسانی که از آن استفاده می کنند برای جلوگیری از تصادفات در شب، بدون نیاز به خطوط نقاشی شده مصنوعی برای تقسیم راه کمک کند. این پوشش بدون انعکاس می باشد، و در وب سایت این شرکت 11 رنگ مختلف از آن مطرح شده است. گرچه ممکن است این سیستم در فصل زمستان با مشکلاتی مواجه شود، برای مثال در طول روز نور کمتری وجود دارد و یا احتمال دارد بارش برف مانع از تابش نور شود.
منبع : gizmag