هنر و معماری

معماری، هنر دیرین انسان

هنر و معماری

معماری، هنر دیرین انسان

هنر و معماری

وزن بودن ، شوق آموختن ، شور زندگی ، درک هستی و تدبیر کار حامل و باعث آن گردید که این وبگاه با محوریت معماری و شهرسازی شکل گرفت و امیدوارم مورد قبول اصحاب فن، مهندسان و دانشجویان عزیز قرارگیرد. با نظرات سازنده خود در انتقال بهتر مطالب سهیم باشید.
لحظات خوشی را برایتان آرزومندم...
محمود ونائی

۱۲ مطلب در دی ۱۳۹۳ ثبت شده است



آزمون اسکیس در رشته معماری برای کلیه داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته شده اند هرساله برگزار می گردد. بسیاری از داوطلبان با توجه به اینکه رتبه خوبی در آزمون تستی رشته معماری کسب نکرده اند با موفقیت در آزمون اسکیس می توانند در دوره کارشناسی ارشد معماری پذیرفته شوند .

در زیر یکسری از نکاتی که در آزمون اسکیس بسیار مهم می باشد آورده شده است که علاوه بر خلاقیت دانشجویان رعایت این نکات نیز می توانند باعث موفقیت دانشجویان در آزمون عملی رشته معماری شود. همچنین تعدادی موضوع مهم که در آزمون عملی امکان طرح سوال از آنها می باشد به جهت آشنایی داوطلبان آزمون عملی و تمرین و تقویت اسکیس داوطلبان در قسمت زیر آورده شده است .

▂▃▄▆▇█▓ محمود ونائے ▓█▇▆▄▃▂

ماکتی در مساحت 800 مترمربع در جشن ملی روسیه



گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org
▂▃▄▆▇█▓ محمود ونائے ▓█▇▆▄▃▂


اگر در چند ماه اخیر از خیابان نجات الهی (ویلا) تهران عبور کرده باشید احتمالا طراحی متفاوت کافی شاپی کوچک در راستای این خیابان توجه شما را جلب کرده است. کافی شاپ اسپیرو در سال ١٣٩٣ توسط هومن بالا زاده طراحی و اجرا شده است و در سال ٩٣ برنده جایزه اول مسابقه برترین طراحی داخلی ایران در زمینه ساختمان های تجاری شده است که توسط فصلنامه معماری و ساختمان برگزار میشود.
 از دیگر آثار مشابه هومن بالازاده پروژه کافی شاپ "ام" در ولنجک را میتوان نام برد که در سال ٢٠٠٩ طراحی شده بود، در طراحی کافی شاپ اسپیرو نیز روندی همچون طراحی کافی شاپ "ام" طی شده است و تم قهوه ای،طراحی یکپارچه دیوار و سقف، فضای کوچک و پوشش سه بعدی با نورپردازی غیر مستقیم و موضعی از نقاط اشتراک هر دو کافی شاپ است، ولی یک تفاوت بزرگ نیز در رابطه با این دو کافی شاپ وجود دارد، در طراحی کافی شاپ اسپیرو از آجر به عنوان متریال اصلی استفاده شده است که از بافت محیط اطراف و به ویژه سازمان صنایع دستی ایران که در مجاورت کافی شاپ قرار دارد الهام گرفته شده است تا با بافت سنتی اطراف نیز همگون باشد، تقسیم آجر به تکه های کوچکتر به اندازه های کوچک ٥*٥*٥ و استفاده از این تکه های کوچک در پوشش داخلی و خارجی و کنار هم قرار دادن آنها، نمایی سه بعدی، خلاقانه و بسیار زیبا شکل داده است و استفاده از نورپردازی اس ام دی در میان این تکه های کوچک، طرحی تحسین برانگیز را خلق کرده است که همچون کافی شاپ "ام" اثری متفاوت از هومن بالا زاده است که کمتر در میان فضاهای تجاری ایران مشاهده میکنیم...
▂▃▄▆▇█▓ محمود ونائے ▓█▇▆▄▃▂

همایش و نمایشگاه تخصصی انبوه سازان ساختمان و مسکن تهران از نهم تا دوازدهم دی ماه سال جاری توسط دفتر توسعه پایدار دانشگاه صنعتی امیرکبیر در هتل المپیک تهران برگزار می‌شود.
برنامه همایش در چهار بخش نمایشگاه تخصصی، مقالات، کارگاه های آموزشی و مسابقه پروژه انبوه سازی برتر تدوین شده است. در بخش کارگاه‌های آموزشی، سه کارگاه تخصصی با عناوین «فناوری مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM) و تاثیر آن بر صنعت ساختمان»، «چشم انداز تحولات اقتصاد کلان و نظام بانکی در سال‌های ۹۴-۹۵ و تاثیر آن در جهت‌گیری عرضه و تقاضا در بخش مسکن» و «مبانی و آیین‌ نامه‌های ساختمان‌های سبز با تمرکز بر رویکردهای نوین بهینه‌سازی مصرف آب و انرژی» در دو روز برگزار می‌شود. از مهمترین اهداف برگزاری این همایش می توان به آشنایی با پیشرفت های علمی و فناوری های نوین صنعت ساختمان، تحلیل چالش های موجود در جامعه انبوه سازی کشور، تمرکز بر مفاهیم و رویکردهای توسعه پایدار و ساخت وساز سبز با نگاهی به افق های پیش روی این صنعت نام برد.



محورهای همایش
محورهای همایش در ۲ محور کلان و ۱۵ محور فرعی به شرح زیر طبقه بندی شده است:
بررسی معضلات و ارائه راهکارهای ایجاد رونق در بازار مسکن کشور
-چالش‌های فراروی انبوه‌سازی و حرفه‌ای‌سازی
- آسیب شناسی معضلات چرخه تولید و عرضه ساختمان با محوریت طراحی و ارائه مدل‌های بهینه تولید (ساخت)، بازاریابی و فروش در ایران
-روش‌های همگرایی منافع میان سازندگان و مصرف‌کنندگان ساختمان در ایران
-راهکارهای توانمندسازی بنگاه‌های اقتصادی در بخش مسکن
-تحلیل برنامه‌های دولت یازدهم در بخش مسکن (برنامه‌های مسکن اجتماعی، پرداخت ۵۰ درصد هزینه خرید، مسکن حمایتی، بازار رهن ثانویه، بهسازی سکونتگاه‌های غیررسمی و...)
-روش‌های تامین مالی پروژه‌های ساختمانی و راهکارهای ورود بنگا‌ه‌های مالی به حوزه مسکن
نگرش به آینده مسکن با رویکرد توسعه پایدار
-الگوی بهینه معماری و شهرسازی با توجه به بافت جمعیت، نیازها و آینده پیش رو در ایران
-آیین‌نامه‌ها و قوانین مرتبط با ساخت‌و‌ساز پایدار (سبز) در پروژه‌های ساختمانی
-چالش‌های پیش روی ساخت‌و‌ساز پایدار، ساختمان سبز و پروژه‌های انبوه‌سازی سبز در ایران
-مبانی معماری و شهرسازی مدرن در پروژه‌های ساختمانی
-ایمنی، بهداشت و محیط‌زیست (HSE) در پروژه های انبوه‌سازی
-شهرهای هوشمند (Smart Cities)
-نقش مدیریت پروژه و مهندسی ارزش در ارتقای معیارهای کمی و کیفی پروژه های انبوه‌سازی
-فناوری‌های نوین در صنعت ساختمان
-فناوری مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM) در پروژه‌های ساختمانی

برای مشاهده سایت همایش به نشانی اینترنتی http://www.hamayeshanboohsazan.com/ مراجعه نمایید!

▂▃▄▆▇█▓ محمود ونائے ▓█▇▆▄▃▂

با پایان یافتن سال 2014 میلادی، اکثر وب سایت های مطرح، به بررسی برترین آثار زمینه ی کاری خود می پردازند. در یخش معماری نیز، وب سایت های مطرح، اقدام به ارائه ی گلچینی از بهترین و محبوب ترین کارهای انجام شده می پردازند. وب سایت آرک دیلی نیز،  به عنوان پربازدید ترین پایگاه معماری در سرتاسر دنیا، محبوب ترین کارهای سال 2014 را منتشر کرده است. این گلچین، به انتخاب سردبیر بوده است و افراد مختلف، نظرات مختلف دارند.
نکته ی جالب، حضور کار علیرضا تغابنی در صدر این لیست است. پروژه ی خانه ی شریفی های این معمار، به عنوان بهترین کار معماری در سال 2014 از نگاه سردبیر آرک دیلی، انتخاب شده است.

برای مشاهده و بررسی برترین کارهای معماری سال 2014 به روایت آرک دیلی، همراه ما باشید.


▂▃▄▆▇█▓ محمود ونائے ▓█▇▆▄▃▂

هند یکی از کشورهای پهناور روی کره زمین است که بسیاری از عجایب دنیا را در دل خود جای داده است. در این سرزمین بزرگ شما سنت های عجیب و غریب و مکان های غیرقابل باور را خواهید دید که هرکدام داستان های زیادی دارند. امروز قصد داریم سراغ مکان های گردشگری و توریستی برویم که بسیار ترسناک و در عین حال زیبا و باورنکردنی هستند.

صومعه فوگتال




یکی از عجیب ترین مکان هایی که در هندوستان وجود دارد صومعه فوگتال نام دارد که بسیاری از گردشگران حتما برای دیدن آن به این منطقه می روند. این صومعه در دل کوه به صورت کندو عسل ساخته شده است و شاید در نگاه اول آن را با ماسول مقایسه کنید اما باید به این نکته اشاره کنیم که در این مکان خیابانی وجود ندارد و همه چیز روی صخره هاست و باید صخره نوردی کرد تا به این منطقه رسید. برای گردشگرانی که به این مکان می روند بیشتر ارتفاع ترسناک به نظر می رسد.

دروازه لاداخ



یکی از مناطق خاص و زیبای دنیا که به عنوان دومین نقطه سرد زمین که قابل سکونت است شناخته می شود در هند واقع شده است. این منطقه به عنوان "دروازه لاداخ" معروف است ولی یک نکته بسیار خطرناک دارد. در این منطقه سال هاست اشوب های مختلف به پا شده و امکان دارد هر لحظه درگیری سنگینی ایجاد شود از این رو اگر گردشگران بتوانند سرمای منطقه را تحمل کنند باید دعا کنند که از گلوله خوردن نیز در امان باشند.

صحرا هند



کویری که در دل هندوستان قرار دارد یکی از زیباترین مناطق خشک در دنیاست. این منطقه مانند تمامی کویرها زیبایی های خاص خود را دارد و گردشگران زیادی را می طلبد اما کسی جرات پا گذاشتن در این منطقه را ندارد. این صحرا مملو از موجودات خطرناکی است که منتظر یک انسان برای کشتن هستند. کبرای سیاه، افعی های سمی، گربه های وحشی، عقرب های کشنده و ... تنها گوشه ای از موجودات ریز و درشتی هستند که با یک حرکت انسان ها را از پا در می آورند.

روستای کولدهارا



یکی از نقاط جالب و دیدنی که در این کشور وجود دارد روستای "کولداهارا"ست. این روستا نزدیک به 300 سال پیش زندگی خوبی داشت و مردم آن در سلامتی کامل به سر می بردند اما ناگهان همه مردم آن باهم ناپدید شدند. این شهر حالا داستان های مختلف دارد و عده ای دست های فرازمینی را در این مورد دخیل می دانند. کمتر کسی جرات می کند وارد این روستا شود زیرا داستان ارواح همیشه در اطراف آن وحود دارد و سال هاست همه چیز بدون دست خوردگی باقی مانده است.

سیجو



سیجو منطقه ای جالب و سرسبز در دل دره و کوه هاست که به خاطر غارهای شگفت انگیزش معروف شده است. غارهای این منطقه مخصوص افرادی است که می خواهند غارنوردی را تجربه کنند. البته در این منطقه پل های بسیار خطرناکی وجود دارد که عبور از آن ها دل شیر می خواهد. این پل ها با دست ساخته شده اند و زیر هرکدامشان دره های عمیق وجود دارد.



منبع: باشگاه خبرنگاران
▂▃▄▆▇█▓ محمود ونائے ▓█▇▆▄▃▂

در سالی که گذشت معماران ساختمان‌هایی موقتی و کم هزینه ارائه دادند که بهترین آنها را در تصاویر مشاهده می‌کنید.

در 12 ماه گذشته شرکت‌های معماری مختلف در سراسر جهان پروژه‌هایی به طور موقت ارائه دادند؛ این سازه‌ها با بودجه‌هایی کم در مدت زمان کوتاهی ساخته شدند؛ بیشتر این ساختمان‌ها در طبیعتی بکر و در هوایی آزاد ساخته شده‌اند و اغلب در مکان‌های عمومی و برای استفاده عموم طراحی شده‌اند.

برخی از این ساختمان‌ها از مواد زیستی تخریب پذیر ساخته شده‌اند و برخی برای جشنواره لندن، دبی، فرانسه یا هلند و دیگر کشورها طراحی شده‌اند.


▂▃▄▆▇█▓ محمود ونائے ▓█▇▆▄▃▂

قُطُب منار، مناره‌ای است در دهلی پایتخت هندوستان که ۷۲/۵ متر ارتفاع داشته و بلندترین بنای آجری دنیاست.


قُطُب منار یکی از اولین و برجسته‌ترین نمونه‌های معماری هندو - اسلامی است که همراه با چندین سازه باستانی و قرون‌وسطایی و خرابه دیگر «مجموعهٔ قُطُب» را در دهلی تشکیل می‌دهد. این بنا در نزدیکی ایستگاه مترو در دهلی نو است.

این بنای عظیم در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده و هر ساله گردشگران بسیاری را جذب و چشم هر بیننده‌ای را به خود خیره می‌کند. پیش از این امکان بازدید از داخل منار بود ولی اکنون پس از چند خودکشی، ورود به داخل منار و بالا رفتن از آن برای عموم ممنوع شده‌ است.




منبع: ایسنا
▂▃▄▆▇█▓ محمود ونائے ▓█▇▆▄▃▂


چکیده: بررسی مساله ساختمان های بلند مرتبه در منظر شهری دارای ابعاد مثبت و منفی زیادی است. شناخت این ابعاد می تواند تصمیم گیرندگان را در جهت تقویت ابعاد مثبت و همچنین حذف ابعاد منفی کمک نماید. بر همین اساس، تحقیق حاضر به بررسی جایگاه ساختمان های بلند مرتبه در منظر شهری با هدف روشن تر ساختن ابعاد مساله می پردازد.بررسی چگونگی قرارگیری ساختمان های بلند مرتبه در شهر می تواند از منظرهای مختلف مورد بررسی قرار گیرد، اما آنچه در این تحقیق مد نظر است مقایسه ای تطبیقی میان دو نوع قرارگیری ابنیه بلند در شهر است که به صورت خوشه ای(cluster) و منفرد (stand alone) شناخته می شود.ارزیابی تاثیر این دو نوع ابنیه بلند در شهر بر اساس سه هدف : 1. عملکردی 2. هویتی 3. زیباشناسانه اقدام صورت می گیرد که به ترتیب ایجاد بیشترین کارایی، معنا و زیبایی در منظر شهری مورد توجه قرار می دهد.به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از روش ارزیابی تطبیقی استفاده می شده که در آن به بررسی ایجاد فرصت ها و تهدیدها بر اساس قرارگیری ابنیه بلند به صورت منفرد و خوشه ای پرداخته قرار می دهد.یافته های این تحقیق نشان می دهد که در مکان یابی و معماری بناهای بلند منفرد و خوشه ای باید تفاوت قایل شد؛ زیرا ابعاد تاثیرگذار این بناها در منظر شهری متفاوت است. برج های منفرد دارای مفهوم «امنیت» و بناهای بلند خوشه ای تجربه حذف دیدهای شهری می شود. بر اساس تفاوت های این دو نوع بنای بلند، باید تصمیمات مناسب در ضوابط معماری و مکان یابی برای هر یک به عمل آید.

برای مطالعه متن کامل مقاله لینک زیر را دانلود کنید!

دانلود

▂▃▄▆▇█▓ محمود ونائے ▓█▇▆▄▃▂

از آنجایی که اتاق خواب مکانی برای استراحت است، باید آن را بهتر از مکان های دیگر طراحی کرد که طراحی راحتی داشته باشد. بنابراین، شما می توانید با آگاهی از مسائل مختلف، فضایی باشکوه و شگفت انگیز را ایجاد نمایید.

دکور آن باید طبیعی و متمرکز باشد و باید بیشترین توجه روی عنصر مرکزی اتاق خواب یعنی تخت خواب صورت گیرد. اتاق خواب لوکسی که با ظرافت و با دقت طراحی شده باشد در واقع صمیمی ترین بخش خانه خواهد شد. برای خوابیدن همانند یک پادشاه، باید تختی لوکس و سلطنتی را طراحی کنید. این فضا باید با گشاده دستی طراحی شود و از آینه های بزرگ و با چراغ خواب و مجسمه های زیبا و پرزرق و برق خواهد شد. توجه بر روی پرده ها و اثاثیه و لوازم داخلی که به رنگ سفید باشد لوکس به نظر می رسد.

می توان از گلدان های مختلف، مجسمه، چراغ، صندلی و سایر جزئیات به عنوان دکور به منظور ایجاد فضایی دلنشین تر استفاده کرد. در ادامه چند نمونه را برای شما در نظر گرفته ایم.



▂▃▄▆▇█▓ محمود ونائے ▓█▇▆▄▃▂