هنر و معماری

معماری، هنر دیرین انسان

هنر و معماری

معماری، هنر دیرین انسان

هنر و معماری

وزن بودن ، شوق آموختن ، شور زندگی ، درک هستی و تدبیر کار حامل و باعث آن گردید که این وبگاه با محوریت معماری و شهرسازی شکل گرفت و امیدوارم مورد قبول اصحاب فن، مهندسان و دانشجویان عزیز قرارگیرد. با نظرات سازنده خود در انتقال بهتر مطالب سهیم باشید.
لحظات خوشی را برایتان آرزومندم...
محمود ونائی

طراحی موزه ملی افغانستان با هدف تجلیل از میراث فرهنگی و غنای حسی مردم این کشور به وجود آمده است. حجم این مجموعه به "مکعب بی انتها" تعبیر شده توسط متیو کاینر طراحی شده است. فرم بنا جلوه ای قدرتمند و نمادین از فرهنگ و هنر باستانی افغانستان به شمار می رود. با توجه به مفهوم موجود، طراح به خوبی توانسته فضای منفی و مثبت را در یک حجم ساده خلق کند تا علاوه بر کاربری ها و المان های موجود، شرایط اقلیمی و بصری مناسبی برای چنین طرحی به وجود آورد. حجم بنا که به صورتی واژگون ایجاد شده با الهام پذیری از تاریخ کشور افغانستان در طول جنگ ها و شرایط سخت اجتماعی مردم این کشور به وجود آمده است.

طراحی موزه ملی افغانستان
 
 
در کشوری که به وسیله جنگ نابود شده، ثروت اصلی این کشور که زمینه های فرهنگی و مردم آن به شمار می روند در بنا گنجانده شده است. به رغم سال ها جنگ  و آشوب، نقاط اساسی این کشور دست نخورده باقی مانده است. خطوط و فضاهای ایجاد شده همگی بر اساس فرهنگ و تمدن این کشور به وجود آمده است. به جای استفاده از چند متریال، طراح با خطوط و سطوح متریال اصلی در کالبد بنا بازی کرده تا علاوه بر حفظ هویت، شرایط زیبایی شناسانه و اقلیمی را به بنای خود القا کند.
 
 
طراحی موزه ملی افغانستان
 
 
در مرکز بنا یک نورگیر با الهام پذیری از گودال باغچه خلق شده که به وسیله عنصر آب و درخت در مرکز آن تزئین شده است. با ورود به سالن اصلی، هر بازدیدکننده به صورت منفرد تجربه خاصی از ورود و حرکت در این فضا به دست می آورد. پله زیبا و جالبی که به صورت صعودی بر پوسته بنا تعبیه شده، به سالن انتظار در قلب این مجموعه متصل شده است. دیوارهای داخلی و سنگ تراشی ها بر روی یک متریال (کالبد اصلی بنا)  انجام گرفته تا خلوص و سادگی کار بیشتر جلوه دهد. هر یک از هشت دوره معم تاریخی این کشور در یک فضای اختصاصی و با توجه به معماری همان دوره طراحی شده است.
 
طراحی موزه ملی افغانستان

طراحی موزه ملی افغانستان

طراحی موزه ملی افغانستان

طراحی موزه ملی افغانستان

طراحی موزه ملی افغانستان

طراحی موزه ملی افغانستان

طراحی موزه ملی افغانستان


منبع: Archdadaily.com
▂▃▄▆▇█▓ محمود ونائے ▓█▇▆▄▃▂

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">