هنر و معماری

معماری، هنر دیرین انسان

هنر و معماری

معماری، هنر دیرین انسان

هنر و معماری

وزن بودن ، شوق آموختن ، شور زندگی ، درک هستی و تدبیر کار حامل و باعث آن گردید که این وبگاه با محوریت معماری و شهرسازی شکل گرفت و امیدوارم مورد قبول اصحاب فن، مهندسان و دانشجویان عزیز قرارگیرد. با نظرات سازنده خود در انتقال بهتر مطالب سهیم باشید.
لحظات خوشی را برایتان آرزومندم...
محمود ونائی

۴ مطلب در بهمن ۱۳۹۳ ثبت شده است

مَلایر شهری در غرب ایران است. این شهر مرکز شهرستان ملایر و در جنوب شرقی استان همدان واقع شده است. ملایر از ترکیب دو واژه «مال» و «آیر» تشکیل شده که به معنی سرزمین آتش یا سرزمین آریایی‌ها است. قدمت سکونت در محل کنونی ملایر به تمدن ایلام بازمی‌گردد. پس از ایلامی‌ها، مادها در ملایر ساکن شدند. مردم ملایر به گویش ملایری تکلم می‌کنند.
ملایر دارای ۳ میلیون و ۱۱۴ هزار متر مربع پارک است که شامل ۴۰ پارک شهری، ۴ پارک جنگی و یک پارک قدیمی به نام پارک سیفیه است. سرانه فضای سبز در ملایر بیش از ۱۹ متر مربع است. از جمله آثار دیدنی در ملایر می‌توان به شهر زیرزمینی دوره اشکانیان، پروژه مینی ورد، بام ملایر و دریاچه کوثر اشاره کرد.

در ادامه با تصاویر زیبایی از شهر ملایر همراه ما باشید.

پارک سیفیه
پارک سیفیه قدیمی ترین پارک کشور است که در سال ۱۳۰۴ ه. ق توسط سیف الدوله (نوه فتحعلی شاه) در زمان حکومتش بر ولایت ملایر بعنوان پارک به مردم تقدیم شد و قبل از آن باغ شخصی خاندان سلطنتی در ملایر بود که برای تفریحاتشان از آن استفاده می کردند. این بوستان در شمال شرقی ملایر و در دامنه کوه گرمه قرار گرفته و در مساحتی در حدود ۱۰ هکتار بنا شده است. این بوستان دارای درختان چنار کهنسال برای ایجاد سایه، حوضچه ها و آبنما و جنگل مصنوعی بر روی تپه ها است.این بوستان که جزو اولین تفریگاههای سنتی ایران زمین است توسط مهندسین ایتالیایی طراحی و ساخته شده است. بوستان سیفیه دارای دو استخر و مسجدی است که توسط سیف الدوله احداث شده است و ساختمانی که ظاهرأ محل سکونت بانی آن بوده است. این پارک به شکلهای صلیبی وبیضی ساخته شده است و آب مورد نیاز آن از طریق احداث قناتی در ۸ کیلومتری زرک توسط مقنیان یزدی از کوههای اطراف به محوطه پارک انتقال یافت. مجموعه پارک و مقبره سیف الدوله تحت عنوان باغ ایرانی در تاریخ ۲۲/۵/۸۴ به شماره ۱۳۳۵۸ در فهرست آثار تاریخی و ملی ایران به ثبت رسیده است.


▂▃▄▆▇█▓ محمود ونائے ▓█▇▆▄▃▂

معماری مساجد،معماری کلیسا،سقف مساجد،سقف کلیسا،بناهای تاریخی


وقتی برای نخستین بار قدم به یک ساختمان یا بنای تاریخی می‌گذارید، در وهله‌ی نخست چه چیزی توجه شما را به خود جلب می‌کند؟ نوع معماری، تزئینات، جنس مصالح یا شکل درب و پنجره‌ی آن ؟ آیا تا به حال نگاه خود را قدری بالاتر کشیده و به سقف بناهای مهم نگاهی انداخته‌اید؟ در شاتر این بار نگاه ما به شکوه سقف‌ خیره مانده است.
شاید همه کس به اوج دیوارها ننگرد، جایی که سقف همچون تاجی با شکوه بر دیوارها حکمفرمایی می‌کند. سقف اگرچه در معماری امروزی بیشتر حکم محافظت از ساختمان یا جدا کردن طبقات از یکدیگر را داشته و شاید تنها با تزئیناتی مختصر و به لطف نورپردازی جلوه پیدا کند، ولی در نگاهی به  آثار معماری باستان، به چشم اندازی متفاوت از شکوه سازه تبدیل شده است.

جایی که تزئینات و رنگ و لعاب آن، چشم‌ها را به خود خیره کرده و نگاه را مجذوب خود می‌کند. شاید اثر بی‌بدیل میکل آنژ در نقاشی سقف نمازخانه‌ی سیستین به نوعی تبلور هنر در قالب این بخش از سازه لقب گیرد. جایی که داستان آفرینش به شکلی بی‌نظیر در قالب تصاویری درخشان و بی‌پرده به تصویر کشیده شده است.
 

سقف نمازخانه سیستین
 

▂▃▄▆▇█▓ محمود ونائے ▓█▇▆▄▃▂

در بسیاری از خانه ها که دارای فضای محدودی هستند. ناهار خوری یکی از آیتم های مبلمان بزرگ است، که فضای زیادی را اشغال میکند بنابراین ایده ی مبلمانی که قابلیت تا شدن، سهولت حمل، اضافه شدن و کم شدن حجم را داشته باشد بسیار کارآمد خواهد بود.


Some foldable dining tables can be used as a small corner table when not being used in its full form.
▂▃▄▆▇█▓ محمود ونائے ▓█▇▆▄▃▂
13 تئوری اساسی انتخاب رنگ که هرکس باید بداند.

بسیاری از ما طراح داخلی نیستیم، اما مانند یک طراح از اینکه با نور، رنگ و چیدمان سر و کار داشته باشیم، لذت برده و دوست داریم که بتوانیم فضایی دلچسب و رمانتیک برای خود بسازیم. اما قبل از هر چیز باید به زبان مخصوص این رشته آشنا شویم. به عنوان اولین قدم، در این مقاله نگاهی می اندازیم به سیزده اصل اولیه و اساسی انتخاب رنگ که هرکس باید بداند.
▂▃▄▆▇█▓ محمود ونائے ▓█▇▆▄▃▂